Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres pirított birsalma

Gyömbéres pirított birsalma
Gyömbéres pirított birsalma
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos annak ellenére, hogy rengeteg birsünk termett, alig tudtam valamit használni, gyakorlatilag mind hibás volt. Ma az ebédhez gyakorlatilag az utolsó három darabot használtam el.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birseket jó erősen megsikáljuk, megmossuk. Héjastól felkockázzuk, természetesen a magházat és a hibás darabokat kivágjuk.
  2. A friss gyömbért nagyon apróra vágjuk. Egy mély serpenyőbe egy kanál olívát és egy picike vajat melegítünk, beledobjuk a gyömbérkockákat. Amikor már illatozik, hozzáadjuk a birsalmát. Kis lángon, időnként kevergetve elkezdjük megsütögetni. Idővel hozzáöntjük a bort, miután fedő nélkül csináljuk az egészet, viszonylag gyorsan elpárolog, de ezalatt a birsek is szépen megpirulnak, kissé megpuhulnak.
  3. Csak olyan al dente fokozatot akarunk elérni, nem azt, hogy szétessenek. A végén rácsorgatjuk a mézet, összekeverjük az egészt.
  4. Natúr pirított pulykamájjal, salátával és bulgurral tálaltam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
256 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

birs köret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

227
birs 3 db
gyömbér 4 cm
méz 1 ek
fehérbor 1 dl
olívaolaj 1 ek
vaj 1 tk