Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinnyekosárka

Dinnyekosárka
Dinnyekosárka
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szinte szerelem számomra a barack és a sárgadinnye finom aromájának keveréke... mmmm... IMÁDOM!

A kosárka pedig látványra teszik teljessé ezt a harmóniát! :)

Az ötlet Lénárt Gitta: Élő édességek könyvéből származik, ahol ugyanilyen kosárkák narancsból készültek!

hozzávalók / 1 adag

A dinnyekosárkához

A ribizlizseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első lépés, hogy egy éles késsel kialakítjuk a kosárka fülrészét, vagyis párhuzamosan bevágjuk a dinnyét a feléig. Ezután cikk-cakk alakban bevagdossuk a két szélső fülrész között, vigyázzunk, hogy le ne vágjuk véletlenül a fület!
  2. A dinnyét ezután kimagozzuk, és a húsát kivájjuk. Nagyon szépen lehet dolgozni a dinnyegolyó készítő eszközzel!
  3. A ribizlit leszemezzük, a barackkal és a dinnye felkockázott húsával visszatöltjük a kosárkába.
  4. Behűtve kínáljuk!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
kategória: tapas
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskosár, barackos dinnyekosár, kosárka gyümölcsökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
sárgadinnye 1.2 kg
nektarin 2 db
piros ribizli 5 dkg
piros ribizli 140 g
cukor 60 g
zselatin 2 g
citromhéj 1 teáskanál