Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis gulyás

Cukkinis gulyás
Cukkinis gulyás
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg cukkini van a kertben, de nem szerettem volna kirántani, sem krémlevest főzni. Blikk Nők Konyhájában találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem egy kevés hús sem rontaná el. Legközelebb én is úgy csinálom, és tenni fogok még bele egy marék tarhonyát. Mert a család hiányolta a tésztát a levesből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pároljuk üvegesre az olajon a feldarabolt hagymát, majd adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát. Ízesítsük köménnyel, fűszerpaprikával. Öntsük fel vizzel, sózzuk meg, és főzzük kb.15 percig.
  2. Kockázzuk fel a cukkinit és a parikát, majd az összeszúzott fokhagymával együtt adjuk a burgonyához. Fedjük le, és főzzük 10-15 percig.
  3. Felaprítjuk a paradicsomot, ízesítjük majorannával, sóval, borssal, majd főzzünk még 1-2 percig. Kínáljunk hozzá kenyeret.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges-cukkinis leves, cukkinileves burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 12:29

Ez egy nagyon jó kis recept és nem mellesleg igen finom is!

vipagi
vipagi Fri, 2011-08-19 08:08

szia Adri! a férjem először meghallotta, hogy gulyás és nincs benne hús, meg sem akarta kóstolni. Majd rávettem és nagyon ízlett neki, mindenkinek dicsérte, hamar el is fogyott. :)
Holnap is ez lesz ebédre, csak szerintem kipróbálom húsos változattal :)
Milyen és mennyi húst ajánlsz bele? A krumplival egyből rakjam bele a húst is vagy előbb, hogy megfőljön? köszi. Ági

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2011-08-19 12:55

Szia Ági!

Mi is mikor elkészítettük és megkostóltuk, ízlett de valahogy mégis hiányzott belőle a hús. Én apró kockákra vágott csirkemellet (kb. 15-20 dkg-ot) tettem bele és a krumplival egyszere. De akár pulyka felsőcombból is elkészítheted! Még amin én is gondolkoztam, hogy kolbász karikákat tennék bele vagy virslit, azzal is biztos nagyon finom lenne! Örülök, hogy a férjednek is ízlett és el is fogyott. Szép hétvégét kívánok Neked!
Üdv.: Adri

175
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukkini 60 dkg
paprika 2 db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 db
majoranna 2 dkg