r
Nosalty Logó

Császármorzsa legtökéletesebb módja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Császármorzsa legtökéletesebb módja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1846 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1846 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, rumot, és fokozatosan hozzáadva a tejet, egy csomómentes masszává keverjük. (Mint a palacsintamassza.)
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan a masszához keverjük.
  3. Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a tésztát lassan beleöntjük. A serpenyővel együtt a sütőbe tesszük, és 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára süssük. Majd kivesszük a sütőből, és egy villával darabokra szaggatjuk. Meghintjük mazsolával vagy akár mandulával is.
  4. Porcukorral meghintve, jó minőségű lekvárral vagy gyümölcskompóttal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 118777
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 09.

Ajánló

A mazsola helyett megszórhatjuk mandulával.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Császármorzsa legtökéletesebb módja
Szimran 144 recept

Ez a klasszikus osztrák édesség akkor sikerül igazán finomra és könnyűre, ha először csak a tojássárgáját adjuk a tésztához, és tökéletes habbá verjük a fehérjét. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek