Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa legtökéletesebb módja

Császármorzsa legtökéletesebb módja
Császármorzsa legtökéletesebb módja
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a klasszikus osztrák édesség akkor sikerül igazán finomra és könnyűre, ha először csak a tojássárgáját adjuk a tésztához, és tökéletes habbá verjük a fehérjét. 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A mazsola helyett megszórhatjuk mandulával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, rumot, és fokozatosan hozzáadva a tejet, egy csomómentes masszává keverjük. (Mint a palacsintamassza.)
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan a masszához keverjük.
  3. Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a tésztát lassan beleöntjük. A serpenyővel együtt a sütőbe tesszük, és 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára süssük. Majd kivesszük a sütőből, és egy villával darabokra szaggatjuk. Meghintjük mazsolával vagy akár mandulával is.
  4. Porcukorral meghintve, jó minőségű lekvárral vagy gyümölcskompóttal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 132
össznézettség: 13 475
elküldve: 10
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
99 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szupergyors kaiserschmarrn, smarni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
finomliszt 200 g
sütőpor 8 g
cukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
rum 1 ek
tej 3 dl
tojás 4 db
vaj 40 g
1 csipet
mazsola 30 g
lekvár/ dzsem 2 ek
porcukor 1 teáskanál