r
Nosalty Logó

Grízgaluska leves zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
huzsi
Grízgaluska leves zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 216 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 863 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4450 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 216 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17802 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 863 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1023 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés vízben és zsiradékban megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségféléket, melyeket előtte feldaraboltunk. Fedő alatt pároljuk egy picit.
  2. Felöntjük vízzel, fűszerezzük.
  3. Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat egy tálban villával összekavarjuk, és betesszük a hűtőbe míg nincs rá szükség.
  4. Ha a zöldségek megfőttek, akkor hozzáadjuk a galuskákat. Felforraljuk a levest, és evőkanállal beleszaggatjuk a levesbe. 2-3 perc alatt megfő a galuska, aztán ajánlatos főzés után fedő alatt hagyni fogyasztásig, hogy megdagadjanak picit.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 637
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 294
  • Össznézettség: 221405
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Ajánló

Alapszabály a grízgaluska készítésénél, hogy ahány tojás, annyiszor 3 ek búzadara, és kevés zsiradék fűszerekkel, és akkor egy finom, puha galuskát fogsz kapni. Próbáld ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű leves, ami ajánlatos, ha kevés az időd, hogy elkészíts valamit, de levesre vágysz.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek