Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissine 6. - olívabogyós

Grissine 6. - olívabogyós
Grissine 6. - olívabogyós
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam a (sörfesztiválra) :) vendégvárónak készült. A hatás nem maradt el! Ebből a mennyiségből 2 tepsivel lesz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a felfuttatott élesztővel és az apróra vágott olívabogyóval, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű tésztává gyúrjuk, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, és felcsíkozzuk, majd rudakat formálunk belőle.
  3. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 899
elküldve: 6
receptkönyvben: 342
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olívás rudak, olajbogyós kelt rudacskák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hencsike
Hencsike Sun, 2013-05-26 19:07

Ez egy tuti recept! Már kétszer megcsináltam, amikor vendégség volt és nagy sikert aratott! Mentve az állandó receptekhez!:)
Üdv,
Heni

LEBOUEF
LEBOUEF Sun, 2011-06-12 16:36

 Lisztet bőven vett még fel,az íze nagyon jó volt.....

LEBOUEF
LEBOUEF Mon, 2011-06-06 06:18

 A 30 dkg liszt nagyon kevés az 1dl olajhoz+1,5dl vízhez,olyan mint a galuskatészta....

LEBOUEF
LEBOUEF Sun, 2011-06-05 06:05

 Hány dekagramm az egy csomag?Nálunk csak üvegest lehet kapni!

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2011-06-12 12:53

Szia LEBOUEF!
Az egy csomag olívabogyó az 200 ml .amit én az ( auchan-ban) veszem ,de több helyen is lehet kapni ! (Általában a konzerveknél szokott lenni) remélem tudtam segíteni.
A tésztának lágy állagúnak kell lennie -de ha megkelt úgyis átgyúrod és annyi lisztet teszel hozzá amennyit még felvesz.

224
finomliszt 45 dkg
élesztő 3 dkg
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
joghurt 1 dl
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
majoranna 1 tk
olívaolaj 1 dl
zöld olajbogyó 15 dkg
víz 1.5 dl