r
Nosalty Logó

Grillezett kacsamáj cukkinilecsóval

Büszkeszósz
Grillezett kacsamáj cukkinilecsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A lecsóhoz

446
Kalória
28.5g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
27g
Zsír
564.3g
Víz
643.8g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lecsóhoz

Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lecsóhoz

Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lecsóhoz

Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    564.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15093 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14980 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    4277 micro
Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30185 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2013 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29960 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2514 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    8555 micro
Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2151 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    554 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Az apróra kockázott hagymát megfuttatjuk egy kevés olajon.
  2. Hozzáadjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot és a felszeletelt paprikát.
  3. Sózzuk, és hagyjuk rotyogni.
  4. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a kockacukor nagyságúra darabolt cukkinit, és együtt készre főzzük.
  5. A májból szeleteket vágunk, sózzuk, megszórjuk az apróra metélt friss kakukkfűvel, és tekerünk rá egy kevés chili pelyhet.
  6. Kevés olívaolajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, és kiszáradjon.
  7. A májat a lecsóval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 3 p

Régebben ettem egy étteremben hasonlót. Időnként eszembe jut, akkor elkészítem.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...