adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
100 g mazsola
-
100 ml narancslé
-
1 teáskanál méz
-
2 csepp narancsvirágvíz
-
800 g eper
-
3 db gránátalma
-
4 teáskanál lenmag
-
100 ml víz
278
Kalória
5.1g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
3.8g
Zsír
320.5g
Víz
-
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
46.4g
Cukor
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
278
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1111
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
55
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 320.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
278
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1224.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 252.7 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 1282.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 526 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
1111
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
55
kcal
Elkészítés
- A mazsolát a narancslével, mézzel, narancsvirágvízzel és 100 ml vízzel felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig főzzük. Majd egy szűrőn átszűrjük, kanállal meg is nyomkodjuk.
- A leszűrt levet visszatesszük a lábasba, és kb. 5 percig főzzük, míg kb. 100 ml szirup marad, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
- Az epret megtisztítjuk, mossuk, darabokra vágjuk. A gránátalmákat kettévágjuk. Az egyik félből levágunk egy vékony szeletet, és félretesszük. A gránátalmákat egy citromprésen kicsavarjuk.
- Az epret a gránátalmalével és a sziruppal botmixerrel pürésítjük. A félretett gránátalma szeletből a magokat kiszedegetjük.
- A smoothiet poharakba öntjük. A gránátalmamagokkal és a lenmagokkal megszórva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 10 p
A narancsvirágvizet helyettesíthetjük rózsavízzel is. A lenmag tört állapotban történő fogyasztása elősegíti a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.