r
Nosalty Logó

Görögös sült tofus saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szabian96
Görögös sült tofus saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    2376 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    426 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    904 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A görög fűszerkeveréket belekeverjük az olívaolajba, majd bepácoljuk a tofuszeleteket, végül kisütjük őket.
  2. A görög salátához a paradicsomot, uborkát felszeleteljük, 1 szelet tofut felkockázunk, majd egy tálba tesszük.
  3. A tejfölt vagy a joghurtot hozzákeverjük, majd ha a tofu kellően megsült, hozzáöntjük a salátához a levével együtt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3347
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Szabian96 6 recept

Volt itthon tofu és anya mondta, hogy meg kell sütni, és ezt hoztuk össze belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek