r
Nosalty Logó

Görögdinnyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FruitVeb
Görögdinnyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Összesen 1805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    266 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    3535 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    7070 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    692 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 176 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Elkészítés

A mandulás réteghez

  1. Az aprítógépbe szórjuk a mandulát és 75 grammot a porcukorból, majd finomra daráljuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrot. A mandulás keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.
  3. Elegyengetjük a tepsin a habot, majd 200 fokon 15-20 perc alatt barnára sütjük, és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Elkészítjük a tejszínhabot.

A tejszínhabhoz

  1. A habtejszínt a porcukorral habbá verjük, majd félretesszük.
  2. Összeállítjuk a tortát.

A tortához

  1. A dinnyéből kb. 3 cm széles karikákat vágunk, majd egy 10 cm átmérőjű körforma segítségével kiszaggatjuk. (A kihűlt mandulás lapnál is ugyanígy járunk el.)
  2. A torta alapja egy dinnyekarika lesz, majd egy réteg tejszínhab jön, utána egy karika mandulás lap, végül még egy réteg tejszínhab. Jöhet a következő dinnyekarika, majd ugyanúgy a többi réteg még egyszer.
  3. A maradék tejszínhabbal körbekenjük a tortát, majd a gyümölcsökkel és mandulapehellyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1379
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görögdinnyetorta
FruitVeb 5 recept

Különleges nyári desszert, dinnyével, mandulával és erdei gyümölcsökkel! Imádjuk! :)

Hozzávalók

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Címlapról ajánljuk

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!