Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görögdinnyetorta

Görögdinnyetorta
Görögdinnyetorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges nyári desszert, dinnyével, mandulával és erdei gyümölcsökkel!
Imádjuk! :)

hozzávalók / 2 adag

A mandulás réteghez

A tejszínhabhoz

A tortához

Szólj hozzá!

elkészítés

A mandulás réteghez

  1. Az aprítógépbe szórjuk a mandulát és 75 grammot a porcukorból, majd finomra daráljuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrot. A mandulás keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.
  3. Elegyengetjük a tepsin a habot, majd 200 fokon 15-20 perc alatt barnára sütjük, és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Elkészítjük a tejszínhabot.

A tejszínhabhoz

  1. A habtejszínt a porcukorral habbá verjük, majd félretesszük.
  2. Összeállítjuk a tortát.

A tortához

  1. A dinnyéből kb. 3 cm széles karikákat vágunk, majd egy 10 cm átmérőjű körforma segítségével kiszaggatjuk. (A kihűlt mandulás lapnál is ugyanígy járunk el.)
  2. A torta alapja egy dinnyekarika lesz, majd egy réteg tejszínhab jön, utána egy karika mandulás lap, végül még egy réteg tejszínhab. Jöhet a következő dinnyekarika, majd ugyanúgy a többi réteg még egyszer.
  3. A maradék tejszínhabbal körbekenjük a tortát, majd a gyümölcsökkel és mandulapehellyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

FruitVeb

Mióta szakács: 2018.07.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dinnyetorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

902
mandula 75 g
porcukor 125 g
tojásfehérje 5 db
1 csipet
habtejszín 2 dl
porcukor 2 ek
görögdinnye 0.3 kg
szeder 50 g
piros ribizli 50 g
mandulapehely 1 ek