Nosalty Logó

Görög töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Görög töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Összesen 639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Összesen 1915 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Összesen 64 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    1306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2086 micro
Összesen 1915 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposzta torzsáját hegyes késsel kivágjuk. Egészben forrásban lévő vízbe tesszük, és egyenként lefejtünk 14-15 levelet. (A közepét más étel készítéséhez használjuk fel.) Lecsepegtetjük, amikor már kissé kihűlt, a tövén lévő vastag eret levékonyítjuk (hogy a felgöngyölésnél ne akadályozzon).
  2. A töltelékhez a kétféle darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, rizzsel és a durvára vágott petrezselyemzölddel. Sóval, borssal és a chilipehellyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.
  3. A leveleket egyenként megtöltjük a rizses hússal és felgöngyöljük, két végét összenyomva lezárjuk.
  4. Egy lábas alját kirakunk káposztalevelekkel. Szorosan egymás mellé ráhelyezzük a káposzta tekercseket. Ráöntjük az olívaolajat és a levest, sózzuk. Felfőzzük, majd lefedve kb. 45 percig főzzük. A főzőlevet leszűrjük.
  5. 250 ml-t a főzőléből egy kis edényben felfőzzük. Besűrítjük a citromlével elkevert étkezési keményítővel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A káposzta tekercseket a szósszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4589
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept eredete "Görögország - Mediterrán finomságok" című szakácskönyv.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Glaser! Ez a recept nekem újdonság, az ízesítése a petrezselyemzölddel és a szósz hozzá. Nagyon tetszik, ki fogom próbálni. Köszi a receptet. Piroska

Törölt felhasználó

Szia Glaser!a káposzta savanyított,vaj natúr?

Glaser

Szia! A kaposzta natur. Üdv: Maria

Éva-Anyóca

Köszönöm a receptet, én is ki fogom próbálni.:-o

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.