r
Nosalty Logó

Görög tejbedarás szelet - Bougatsa

Glaser
Görög tejbedarás szelet - Bougatsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

316
Kalória
10.7g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
22.1g
Víz
105.1g
Koleszterin
780mg
Élelmi rost
16.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1266 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1266 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A kardamommagokat mozsárban összezúzzuk. Egy lábasba tesszük, és kb. 1 percig forrósítjuk. Majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot, felfőzzük. Hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverünk 1 ek vajat és a felvert tojásokat.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk. Egy 15x22x6 cm tűzálló formát kevés vajjal kikenünk.
  4. A réteslapokat a forma nagyságának megfelelő darabokra vágjuk (kb. 7-8 darab), mindegyik tésztadarabot megkenjük kevés olvasztott vajjal.
  5. A forma aljára 4 darab tésztát fektetünk, rásimítjuk a tejbedarás masszát, majd a maradék tésztadarabokkal lefedjük.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x22x6

Kardamom helyett ízesíthetjük a darát egy vaníliarúd kikapart magjával, vagy citrom-, narancshéjjal is. Tálaljuk porcukorral és fahéjjal megszórva.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...