Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög saláta Sandrine konyhájából

Görög saláta Sandrine konyhájából
Görög saláta Sandrine konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időről időre megkívánom a friss görög salátát. Az az igazi, ha saját magam készítem úgy, ahogy azt egy konyhai gyakorlatom alatt tanultam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát, az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  2. Egy nagy salátás tálban összekeverjük a zöldségeket. 
  3. Meglocsoljuk ízlés szerint olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az oregánóval fűszerezzük.
  4. A fetát felkockázzuk, és az olajbogyóval együtt a salátához adjuk. Jól összekeverjük.
  5. Egy szál friss oregánóval díszítjük.
  6. A görög salátát hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, hogy összeérjenek az ízei.
  7. Köretként sült húsokhoz vagy magában fogyasszuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

feta sajtos zöldsaláta, oregánós-feta sajtos zöldsaláta, görög saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
zöld kaliforniai paprika 1 db
kígyóuborka 0.5 db
paradicsom 2 nagy db
lila hagyma 1 közepes fej
feta sajt 10 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
oregánó 3 szál
oregánó 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek