r
Nosalty Logó

Görög saláta Sandrine konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Görög saláta Sandrine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 634 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 318 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 634 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    884 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát, az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  2. Egy nagy salátás tálban összekeverjük a zöldségeket.
  3. Meglocsoljuk ízlés szerint olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az oregánóval fűszerezzük.
  4. A fetát felkockázzuk, és az olajbogyóval együtt a salátához adjuk. Jól összekeverjük.
  5. Egy szál friss oregánóval díszítjük.
  6. A görög salátát hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, hogy összeérjenek az ízei.
  7. Köretként sült húsokhoz vagy magában fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12251
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görög saláta Sandrine konyhájából
Sandrine 57 recept

Időről időre megkívánom a friss görög salátát. Az az igazi, ha saját magam készítem úgy, ahogy azt egy konyhai gyakorlatom alatt tanultam.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek