r
Nosalty Logó

Görög "horta" Steiner Kristóftól

Nosalty
Görög "horta" Steiner Kristóftól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 10 dkg spenót (2 csésze friss bébispenót, ruccola, salátafélék, sóska, kapor, petrezselyem, kakukkfű, oregánó, bazsalikom tetszőleges keveréke)
  • 1 ek juharszirup (vagy datolyaméz vagy agavészirup)
  • 1 citromból nyert citromlé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
108
Kalória
1.3g
Fehérje
8.7g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
57g
Víz
-
Koleszterin
908.7mg
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4395 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8789 micro
Összesen 216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4856 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. Első körben fogok egy nagy serpenyőt, és felolvasztom a Flora 100% növényi alapú margarint, majd ha már aranyló tó vizeként csordogál, rádobom a fokhagymát, tekerek rá egy adag borsot, és meghintem tengeri sóval.
  2. Mikor már a sült fokhagyma illata betölti a konyhát, belehajítom a zöldeket is, mérsékelem a lángot, majd egy perc után rájuk csurgatom a szirupot. Kis lángon 1 percen át hagyom merengeni az élet misztériumairól - addig vízforralóban felforralok fél csésze vizet, majd ezzel forrázom le a hortámat.
  3. Végül újra fokozom a lángot, és addig rotyogtatom, míg a folyadék szinte teljesen elpárolog, egy édes-fokhagymás, aranyszín mázat hagyva maga után. Nem hevítem sokáig, így a zöldek sem veszítenek az értékes tápanyagokból.
  4. Egy csinos kis tálba halmozva kínálom köretként, máskor a spagettimet fejelem meg vele, és megszórom még egy kis pirított mandulával, de akár csak úgy magában, könnyű vacsoraként egy szelet pirított rozskenyérrel is mesébe illő fogás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Párolt zöldfűszerek és leveles zöldek, spagettihez, pizzára vagy csak úgy magában.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...