Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségágy cserépedényben

Zöldségágy cserépedényben
Zöldségágy cserépedényben
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen zöldséggel elkészíthető. Nekem ezek voltak itthon, de nagyon finom még karfiollal is.

Köretként sült hús mellé ajánlott fogyasztani.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A levéből pedig lehet készíteni mártást. (Fazékba öntjük, ízesítjük borssal és sóval, felöntjük 1 dl vörösborral. Ételkeményítővel szoktam sűríteni.) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a krumplit csíkokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. Vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Cserépedénybe helyezzük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kb. 1 dl alaplével. Tanácsos a krumplit egy kicsivel tovább párolni, én azt szoktam elsőként berakni, kb. fél órát párolom fedő alatt, és utána rakom rá a többit.
  3. Mielőtt kivesszük a sütőből, megszórhatjuk kevés reszelt sajttal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 202
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cserépedényben párolt zöldségek, zöldségek római tálban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
brokkoli 1 közepes db
sárgarépa 6 közepes db
édesburgonya 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
alaplé 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 teáskanál