
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A csirkecombhoz
-
6 db csirkecomb
-
8 dkg füstölt sajt
-
5 dkg szalámi
-
6 db kockasajt
-
25 dkg leveles tészta
A gombamártáshoz
-
50 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
922
Kalória
34.6g
Fehérje
28.6g
Szénhidrátok
74.5g
Zsír
208g
Víz
162.6g
Koleszterin
1.6g
Rost
4.9g
Cukor
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A csirkecombhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
13g füstölt sajt44 kcal
-
8g szalámi41 kcal
-
17g kockasajt57 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
42g leveles tészta155 kcal
-
9g tojás12 kcal
A gombamártáshoz
-
83g gomba18 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
922
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A csirkecombhoz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
80g füstölt sajt262 kcal
-
50g szalámi247 kcal
-
102g kockasajt341 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
250g leveles tészta928 kcal
-
55g tojás69 kcal
A gombamártáshoz
-
500g gomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5530
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A csirkecombhoz
-
49.6g csirkecomb55 kcal
-
2.6g füstölt sajt9 kcal
-
1.7g szalámi8 kcal
-
3.4g kockasajt11 kcal
-
5.6g napraforgó olaj50 kcal
-
8.3g leveles tészta31 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
A gombamártáshoz
-
16.5g gomba4 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
6.6g főzőtejszín9 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
184
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 74.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3437.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 2972 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 208 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
922
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.7 g
Zsír
-
Összesen 447.3 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20624.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1968 mg
-
Nátrium 17830 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1247.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 486 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
5530
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
184
kcal
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A filézett combokat a lehető legjobban kinyitjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- A füstölt sajtot a hússzeletekre terítjük, rá a szalámi szeletek, majd a felezett kockasajt.
- Hústűvel/fogvájóval összetűzzük, majd bő, forró olajban minden oldalon átsütjük, vigyázva, hogy ne süssük túl.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, 6 egyenlő négyzetre vágjuk, majd két oldalán, mint a fenyőfát, kb. egy cm-es szélességben bevagdossuk. A húsból eltávolítjuk a rögzítő pálcikákat, a tészta közepére fektetjük, majd,mintha fonnánk, felülről lefele haladva beburkoljuk a húst.
- Lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
- Közben elkészítjük a mártást.
- A gombátalaposan megtisztítjuk, szeleteljük.
- A szeletelt hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rászórjuk a gombát, ízesítjük, majd puhára pároljuk. Nem kell felengedni vízzel, mert tartalmaz elég nedvességet ahhoz, hogy megpuhuljon.
- Ha a vizet elpárologtattuk kellőképpen, megszórjuk a liszttel, majd felengedjük a tejszínnel. Ha esetleg nagyon sűrű lenne, akkor hígíthatjuk.
- Burgonyakrokettel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 50 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Az általam használt recept a mártást írja csupán köretnek, egy nagyobb étkű tagokkal rendelkező családnak ez bizonyosan kevés. Bár kissé macerás, de a siker biztos.