Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt csirkecomb leveles tészta bundában

Göngyölt csirkecomb leveles tészta bundában
Göngyölt csirkecomb leveles tészta bundában
110 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az általam használt recept  a mártást írja csupán köretnek, egy nagyobb étkű tagokkal rendelkező családnak ez bizonyosan kevés. Bár kissé macerás, de a siker biztos.

hozzávalók / 6 adag

A csirkecombhoz

A gombamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filézett combokat a lehető legjobban kinyitjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A füstölt sajtot a hússzeletekre terítjük, rá a szalámi szeletek, majd a felezett kockasajt.
  3. Hústűvel/fogvájóval összetűzzük, majd bő, forró olajban minden oldalon átsütjük, vigyázva, hogy ne süssük túl.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, 6 egyenlő négyzetre vágjuk, majd két oldalán, mint a fenyőfát, kb. egy cm-es szélességben bevagdossuk. A húsból eltávolítjuk a rögzítő pálcikákat, a tészta közepére fektetjük, majd,mintha fonnánk, felülről lefele haladva beburkoljuk a húst.
  5. Lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
  6. Közben elkészítjük a mártást.
  7. A gombát alaposan megtisztítjuk, szeleteljük.
  8. A szeletelt hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rászórjuk a gombát, ízesítjük, majd puhára pároljuk. Nem kell felengedni vízzel, mert tartalmaz elég nedvességet ahhoz, hogy megpuhuljon.
  9. Ha a vizet elpárologtattuk kellőképpen, megszórjuk a liszttel, majd felengedjük a tejszínnel. Ha esetleg nagyon sűrű lenne, akkor hígíthatjuk.
  10. Burgonyakrokettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 130
elküldve: 7
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

göngyölt csirkecomb leveles tészta bundában gombamártással, leveles tésztában sült csirke, göngyölt csirke gombaszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
csirkecomb 6 db
füstölt sajt 8 dkg
szalámi 5 dkg
kockasajt 6 db
napraforgó olaj 2 dl
leveles tészta 25 dkg
tojás 1 db
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint