r
Nosalty Logó

Gombás sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gyergyák Marcsi
Gombás sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 484 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1936 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 484 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1016 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1936 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd egy kevés olajban elősütjük és félretesszük.
  2. Az olajban (melyben a húst elősütöttük, ha szükséges öntünk hozzá) megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a leszűrt üveges, vagy friss gombát. Öntünk alá egy kis vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és belerakjuk az elősütött hússzeleteket, kb. 10 percig főzzük. Ezt követően a húst kiszedjük belőle.
  3. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, majd ráöntjük a gombára, kiforraljuk, rátesszük a hússzeleteket és párolt rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 236
  • Össznézettség: 43878
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás sertésszelet
Gyergyák Marcsi 3 recept

Tihanyban dolgoztam, amikor a főnököm elkészítette ezt az ételt. Otthon én is megfőztem, azóta is a család kedvence.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

ma ez lett az ebéd!!!:)) köszönjük, finom! Ági!

Gyergyák Marcsi

Nagyon szívesen :) örülök, hogy ízlett :)

Törölt felhasználó

Ma en is es csinalom vacsorara (csak meg lessz melle sparga vagy broccoli mert mindig teszunk valami zoldseget is a talra vagy salatat melle) nagyon finom , jo kis recept!!! koszi!

Gyergyák Marcsi

Nagyon szívesen :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek