Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás hús Gonoszka konyhájából

Gombás hús Gonoszka konyhájából
Gombás hús Gonoszka konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Nagyitól tanultam. Ez volt az első étel, amit férjhez menésem után a Nagyikám instrukciói mellett elkészítettem. És mondhatom, hogy nagyon jól sikerült. Ez a fogás is a családi kedvencek közé tartozik, sőt a Keresztlányom, aki kiskorában nem volt túl jó evő, ebből kétszer is kért. Azóta ez az étel is szerepel a menülistán, ha Keresztlányomék jönnek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk.
  2. Egy lábosba beletesszük az olajat, és a szalonnát megpirítjuk rajta. Közben a hús szeleteket sózzuk, borsozzuk. A megpirult szalonnára tesszük, és lepirítjuk rajta. Rátesszük a gombát, lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1,5-2 órát főzzük. Ha a víz nagyon lefőne róla, akkor egy kis vízzel pótoljuk.
  3. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverjük. Ha a hús megpuhult, hőkiegyellítéssel behabarjuk az ételünket. 1-2 percig kevergetve forraljuk.
  4. Spagettivel melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 098
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás pecsenye, pecsenyés spagetti, gombás marhasült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2012-12-30 20:20

Kedves Tirinke! A gomba egyáltalán nem fő szét. Ez a recept egy régi családi recept ahogy írtam, és rengetegszer elkészítettük. És a gomba egyébként is olyan szerkezetű növény ami nem fő könnyen szét. Próbáld ki, és írd meg, hogy milyen lett. A mi családunk, és baráti körünk nagyon szereti. Üdvözlettel:Kinga

598
fehérpecsenye 1 kg
gomba 70 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint