Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sajtkrémleves fehérborral

Gombás sajtkrémleves fehérborral
Gombás sajtkrémleves fehérborral
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A téli estéken egy finom krémleves nagyon jólesik.

hozzávalók / 4 adag

leves

tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. 500 ml vízben a leveskockát felfőzzük.
  2. Hagymát és fokhagymát apróra fölvágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzáadjuk, és kb. 7-8 percig tovább sütjük.
  3. Utána megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd fölengedjük a leveskockával fölfőzött folyadékkal. Kb .15 percig főzzük, és hozzáadjuk a sajtot, tejszínt, fehérbort. A bort inkább kisebb adagokban adjuk hozzá, hogy megfeleljen az ízlésünknek a mennyisége. Sóval és borssal fűszerezzük, és készre főzzük.

Tészta

  1. Ha van megfelelő csészénk, akkor a csészékbe adagoljuk a leveseket, és tojássárgájával körbekenjük a csésze szélet . 4 megfelelő méretű kört vágunk ki a leveles tésztából, és a csészékre egy kalapot formálunk belőle, a széleit lenyomkodjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejét megszórjuk szezámmaggal. Kb. 200 fokon 20 percig sütjük.
  2. A másik variáció a leveles tésztából háromszögeket alkotunk, megkenjük a tetejét tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel, majd sütjük szintén 200 fokon.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtkrémes gombaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Tue, 2017-12-26 13:32

az 1. variációt úgy kell értelmezni, hogy a csészekalapokat előzetesen kisütjük, vagy úgy, hogy már benne vannak a levesek és úgy dugjuk be a sütőbe? Mennyi időre?: "Ha van megfelelő csészénk, akkor a csészékbe adagoljuk a leveseket, és tojássárgájával körbekenjük a csésze szélet . 4 megfelelő méretű kört vágunk ki a leveles tésztából, és a csészékre egy kalapot formálunk belőle, a széleit lenyomkodjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejét megszórjuk szezámmaggal. Kb. 200 fokon 20 percig sütjük."

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Tue, 2017-12-26 18:14

Kedves Fekete kökörcsin már benne vannak a levesek és úgy dugjuk be a sütőbe ugy kell a csészés varaciot sütni..Hogy meddig az a tészta szinén látszik majd..
Szép világos barnásra sütjük
kb 15-20 perc alatt . Én azért a levest is kicsit lehüteném mielött a sütöbe tolom..

705
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 150 g
vaj 30 g
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 1 db
víz 500 ml
habtejszín 200 ml
fehérbor 100 ml
krémsajt 200 g
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 250 g
tojássárgája 1 db
szezámmag 50 g
feketekömény 0 ízlés szerint