r
Nosalty Logó

Gombás sajtkrémleves fehérborral

Éva házias konyhája
Gombás sajtkrémleves fehérborral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leves

tészta

705
Kalória
12.3g
Fehérje
35.5g
Szénhidrát
55.7g
Zsír
235.5g
Víz
125.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

leves

tészta

Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

leves

tészta

Összesen 2817 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

leves

tészta

Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    2153 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    941.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 2817 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

leves

  1. 500 ml vízben a leveskockát felfőzzük.
  2. Hagymát és fokhagymát apróra fölvágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzáadjuk, és kb. 7-8 percig tovább sütjük.
  3. Utána megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd fölengedjük a leveskockával fölfőzött folyadékkal. Kb .15 percig főzzük, és hozzáadjuk a sajtot, tejszínt, fehérbort. A bort inkább kisebb adagokban adjuk hozzá, hogy megfeleljen az ízlésünknek a mennyisége. Sóval és borssal fűszerezzük, és készre főzzük.

tészta

  1. Ha van megfelelő csészénk, akkor a csészékbe adagoljuk a leveseket, és tojássárgájával körbekenjük a csésze szélet . 4 megfelelő méretű kört vágunk ki a leveles tésztából, és a csészékre egy kalapot formálunk belőle, a széleit lenyomkodjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejét megszórjuk szezámmaggal. Kb. 200 fokon 20 percig sütjük.
  2. A másik variáció a leveles tésztából háromszögeket alkotunk, megkenjük a tetejét tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel, majd sütjük szintén 200 fokon.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A téli estéken egy finom krémleves nagyon jólesik.

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...