Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás krumplileves

Gombás krumplileves
Gombás krumplileves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint egy leveske, ami kiváló és tápláló a téli időszakban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított és apróra vágott krumplit, a gombát az alaplében vagy vízben megfőzzük.
  2. Berántjuk, és ízlés szerint majorannával fűszerezzük, legvégén hozzáadjuk a felszeletelt szárazkolbászt, amivel még 1-2 percig forraljuk. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Rántás készítése: a hagymát apróra vágjuk, olajon dinszteljük. 2-3 evőkanál liszttel meghintjük, és addig keverjük, amíg középbarna színű lesz.
  4. Levesszük a tűzről, és kis idő múlva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és ízlés szerint 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Mielőtt a rántást a levesbe tesszük, kevés hideg vízzel felengedjük. Az elforrt vizet pótoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 969
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves gombával, csiperkegombás krumplileves, burgonyaleves gombával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
csiperkegomba 400 g
burgonya 400 g
alaplé 1.5 l
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 2 kk
majoranna 1 teáskanál
kolbász 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint