Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás koktélrák sáfrányos tejszínmártásban

Gombás koktélrák sáfrányos tejszínmártásban
Gombás koktélrák sáfrányos tejszínmártásban
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom és én szeretjük a tengeri herkentyűket, ezt akkor készítettem, amikor legutóbb nálam voltak a kislányával.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Közben elkészül a feltét is: egy kevés olajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát, rátesszük a rákokat (fagyottan), pár perc alatt kiengednek, egy kicsit főzzük őket, majd beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a gomba összeesett, és már nincs sok leve az ételnek, akkor a lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, hozzáöntjük a tejszínt is, és behabarjuk vele a gombás rákokat. A sáfrányt is beletesszük, és ha felforrt, elzárjuk alatta a gázt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 633
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-koktélrákos tészta sáfrányos szósszal, tejszínes tészta koktélrákkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
garnéla 30 dkg
csiperkegomba 50 dkg
habtejszín 2.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
sáfrány 1 csipet
tészta 25 dkg