Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkepaprikás

Gombás csirkepaprikás
Gombás csirkepaprikás
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legismertebb, és talán legkedveltebb magyaros étel a paprikás csirke. Nemcsak finom, de ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát üvegesre sütjük, a tűzről elvéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. A megmosott csirkét és gombát beletesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ételízesítővel ízesítjük, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A megfőtt csirkét egy külön tálra szedjük.
  4. A tejfölt és a lisztet elkeverjük, és felöntjük egy kis vízzel.
  5. Beleöntjük a paprikás szaftba, és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük.
  6. Tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 384
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirke, tejfölös-gombás csirkepaprikás, tejfölös csirkepaprikás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

335
csirke 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 10 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
víz 2 dl
gomba 10 dkg
tejföl 150 g
finomliszt 1 evőkanál