r
Nosalty Logó

Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 959 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 3833 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 163 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 959 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6354.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 3833 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkehúst megmossuk, tisztítjuk. Ha aprólékból készítjük, azt kisebb darabokra vágjuk Pl: a hátát három részbe, a nyakat kettőbe. Én most csak egész combból készítettem: Az egész combokat a porcuknál vagy forgójuknál kettévágjuk, így kapunk alsó és felső combot.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron vagy olajon megfuttatjuk. Mielőtt erősebben pirulni kezdene, meghintjük pirospaprikával.
  3. Ezután beletesszük a csirkedarabokat, kevés vizet öntünk rá, és jól elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróbb darabokra vágott paradicsomot (vagy lecsót), majd megsózzuk. Én ételízesítőt is szórok a só mellé fele- fele arányban.
  5. Fedő alatt pároljuk, mindig csak kevés vizet öntve alá, hogy rövid, sűrű leve legyen. Ha a hús puhulni kezd, már ne kevergessük, inkább csak rázogassuk a lábost, nehogy lesüljön, de a húsdarabok se törjenek szét.
  6. A nokedli hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. Egy nagy lábosban vizet forralunk, amibe kevés sót és egy kanál olajat teszünk. Ha forr a víz, beleszaggatjuk nokedliszaggatóval a tésztát. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kimerjük egy arra alkalmas szűrővel, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, egy nagy jénaiba félretesszük, és kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze tálalásig. Így járunk el addig, amíg a masszánk el nem fogy.
  7. Ha a csirkepörköltünk megfőtt, igény szerinti mennyiséget tányérra szedünk, mellé halmozunk a nokedliből, és savanyú uborkával vagy egyéb savanyúsággal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 55082
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől
Miss Sweetly 97 recept

Gyakran készítem, mert nagyon szeretjük. Laktató és finom étel. Mindig másképp készítem: Van, hogy majorannát vagy egyéb más fűszert szórok bele, vagy épp csak sót használok, ételízesítőt nem, és fordítva. Csípősen is szeretjük. Szokták mondani:  "Ahány ház, annyi szokás". Szerintem ez az idézet minden ételre jellemző.

Hozzászólások

evacili

Én a csirke párolásához nem teszek vizet.Ha lassú t?zön pároljuk kienged annyi lét, hogy csodás szaft lesz bel?le.A TV-paprikában hallottam azóta így csinálom. A nokedlit én kevesebb tojással szoktam csinálni, de így finomabb lehet. Kipróbálom.

Miss Sweetly

Kedves evacili! A csirkéhez azért szoktam kevés vizet adni, nehogy a pirospaprika megégjen. Mindig takaréklángon párolom. De egyszer majd kipróbálom víz nélkül, hátha nem ég oda. Köszönöm az ötletet! A nokedlit általában kevesebb tojással szoktam készíteni, de igen, így több tojással finomabb. Üdvözlettel: Miss Sweetly

Éva-Anyóca

Köszönöm, mi is nagyon szeretjük ezt az ételt, kipróbálom ezen mód is.:-)

Miss Sweetly

Remélem ízleni fog! :)

Mariann990

Nagyon finom lett, köszönöm!

Miss Sweetly

Kedves Mariann! Örülök,hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést! Üdv: Miss Sweetly

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek