Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás carbonara pennével

Gombás carbonara pennével
Gombás carbonara pennével
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt mondják: ahány ház, annyi szokás. Mint általában mindig, most is a saját ízlésemre változtattam meg a hagyományos carbonara receptjét, de mondhatom, hogy előnyére vált. Már kicsit untam a megszokott ízeket, kellett valami új. Lehet kapni a boltban vákuumcsomagolt, kockázott bacont, az a legjobb hozzá.
Madársalátás-paradicsomos-uborkás salátát csináltam hozzá, és édes Merlot-val kísértük. Igazi, romantikus olasz vacsora volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Salátával és édes vörösborral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük sós-olajos, forró vízben a penne tésztát főni.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon (jó a napraforgó olaj is) megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott bacont.
  3. A gombát alaposan megmossuk, nagyon pici kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a többihez. Gyakran kevergetjük.
  4. A fokhagymát lereszeljük, és a fazékba szórjuk a többi fűszerrel együtt. A sóról a bacon gondoskodik, több nem kell bele. Én nem tettem bele borsot, elég intenzív így is az íze, de elrontani nem fogja.
  5. Ha minden jól megpuhult, elkeverjük benne a krémsajtot és a tejfölt, majd forrásig főzzük tovább.
  6. A tésztát leszűrjük, tányérra adagoljuk, rámerjük a carbonarát, majd megkoronázzuk egy fürt madársalátával.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
76 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtszószos-baconos ragu tésztával, carbonara másként

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1355
penne 500 g
olívaolaj 4 ek
bacon 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
csiperkegomba 4 közepes db
tömlős krémsajt 300 g
tejföl 3 dl
oregánó 1 kk
bazsalikom 1 tk
rozmaring 1 csipet