r
Nosalty Logó

Gombás carbonara pennével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Gombás carbonara pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7398.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1243 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 5312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük sós-olajos, forró vízben a penne tésztát főni.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon (jó a napraforgó olaj is) megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott bacont.
  3. A gombát alaposan megmossuk, nagyon pici kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a többihez. Gyakran kevergetjük.
  4. A fokhagymát lereszeljük, és a fazékba szórjuk a többi fűszerrel együtt. A sóról a bacon gondoskodik, több nem kell bele. Én nem tettem bele borsot, elég intenzív így is az íze, de elrontani nem fogja.
  5. Ha minden jól megpuhult, elkeverjük benne a krémsajtot és a tejfölt, majd forrásig főzzük tovább.
  6. A tésztát leszűrjük, tányérra adagoljuk, rámerjük a carbonarát, majd megkoronázzuk egy fürt madársalátával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3029
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Ajánló

Salátával és édes vörösborral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás carbonara pennével
Fonott Kalács 77 recept

Azt mondják: ahány ház, annyi szokás. Mint általában mindig, most is a saját ízlésemre változtattam meg a hagyományos carbonara receptjét, de mondhatom, hogy előnyére vált. Már kicsit untam a megszokott ízeket, kellett valami új. Lehet kapni a boltban vákuumcsomagolt, kockázott bacont, az a legjobb hozzá. Madársalátás-paradicsomos-uborkás salátát csináltam hozzá, és édes Merlot-val kísértük. Igazi, romantikus olasz vacsora volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!