r
Nosalty Logó

Gombás borsópaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Gombás borsópaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3335 micro
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    3937 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13341 micro
Összesen 1161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    203 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, a paradicsomot és a gombát felaprítjuk.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, félrehúzzuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a gombát, borsót, fokhagymát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, fedő alatt saját levében kb. 30 perc alatt készre főzzük.
  3. Ezután a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük. Egyet forralunk rajta. Ha esetleg kevés leve lenne, egy kis alaplével vagy vízzel pótolhatjuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 20952
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

Nokedlit készítek hozzá. Ha valaki nem szeret vele bajlódni, akkor orsótésztával is megfelel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás borsópaprikás
Mercedes 302 recept

Amikor az emberek többsége meghallja, hogy borsópörkölt vagy borsópaprikás, csak ámulnak, hogy mi lehet az, és kérdezik, hogy a husi hol van belőle? (Főképp a hímneműek.) Ilyenkor elmondom nekik, hogy nincs benne husi, csak zöldségféle. Ezek után elég nehéz rászedni őket arra, hogy legalább megkóstolják, de mindig sikerül, és utána meg csodálkoznak rajta, hogy milyen finom is ez az étel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek