r
Nosalty Logó

Sárgarépa pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgarépa pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 867 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3114 micro
  • β-karotin
    8123 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    7192 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 217 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12455 micro
  • β-karotin
    32493 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    28768 micro
  • Lut-zea
    2447 micro
Összesen 867 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1023 micro
  • β-karotin
    2670 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2364 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát kevés sóval vízen pároljuk, majd egy kicsit pirítjuk is, hogy szép színe legyen.
  2. Ezalatt a répákat és a zellert felkockázzuk. A pirítás végére már jó, ha ezek is a hagyma mellett vannak a serpenyőben, hogy jobban kijöjjenek az ízek.
  3. Mikor már majdnem kész, beletesszük a sűrített paradicsomot, és ízlés szerint ízesítjük borssal, sóval.
  4. Legvégén a kukoricakeményítőt feloldjuk kevés vízben, beleöntjük, és még egyszer összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 25870
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Jázminrizzsel nagyon finom

Receptkategóriák

Jó pár napja kerülgetem a konyhában azt a néhány kornyadozó sárgarépát, amit egyik hétvégén azért vettem, mert anyukám kérte. Valahogy végül mégsem használta el őket, és rajtam ragadt. Ezenkívül egy fél zeller is a felhasználásában reménykedett... Nekünk meg valami gyors ebédre volt szükségünk. No, akkor mi lehetne jobb megoldás, mint összeszedni a házban fellelhető maradékokat, felkockázni, és jó kis hagymás paprikás alapon kis pirítás után készre főzni.  Így történt, hogy fél óra alatt elkészült a sárgarépa pörkölt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.