r
Nosalty Logó

Gombás batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Gombás batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1505 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 377 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1505 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval.
  2. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
  3. Mikor a gomba puha, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, míg a massza besűrűsödik.
  4. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifollyon.
  5. A batyuk tetejét megkenjük tojással, esetleg maradék tésztából kis mintát is vághatunk rá. Előmelegített sütőben megsütjük a batyukat, friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11298
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 30.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás batyu
Durcsó 161 recept

Leveles tészta-elvonási tünetek, meg a mélyhűtőben elfogyasztásra váró hal adta az ihletet. Merthogy ezek a gombás batyuk eredetileg halas-gombásnak indultak. Úgy döntöttem azonban, hogy mivel a 8 elkészült batyuból egyértelműen az az egy volt a legeslegfinomabb, amelybe már nem jutott hal, ilyen formában teszem el a receptet. Hallal is lehet próbálkozni (persze, azt is együtt főztem előre a babérlevéllel a tejben...), de az én finnyás, friss angol halakhoz szokott szájízem már nem annyira lelkesedett a mélyhűtött verzióért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek