r
Nosalty Logó

Gombakrokett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Butyok
Gombakrokett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1363 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2725 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 1363 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3005 micro
Összesen 2725 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott gombát zsiradékon finomra vágott hagymával, petrezselyemzölddel lepirítjuk, fűszerezzük, liszttel megszórjuk és csontlével felöntjük.
  2. Sűrű masszává forraljuk, ha az edény falától elválik a tűzről levéve tojást adunk hozzá, és elkeverjük vele.
  3. Kihűlve szeleteket, vagy hengereket formálunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk.
  4. Zsíradékban, vagy olajon kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6702
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombakrokett
Butyok 3 recept

Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha a gomba nem teljesen friss. Legelőször apukám készítettel el a családnak eme remek étket (hagyományos) fasírt. A család hamar rákapott, így ma már többször van gombakrokett, mint fasírt. Forrás: Dr. Lévai Judit: Terítéken a gomba

Hozzászólások

zafirov

Biztos nagyon fincsi. Elmentve kipróbálásra. Annyi változtatással, hogy nem zsiradékban sütöm, hanem kipróbálom süt?ben. Reméljük úgy is fincsi lesz.

Butyok

Ok, sok sikert hozzá. Ha elkészül majd küldj légyszíves egy beszámolót, hogy milyen lett. ;) Köszi

zafirov

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Persze bocsi, hogy ezt mondom, de kezd? háziasszony ne álljon neki, mert egy kicsit hiányos a recept és ezért kreatívnak kell lenni.Sajnos, nincs megadva sem a csontlé mennyisége, sem pedig a liszt mennyisége. Én már elég rutinosnak számítok a konyhába,ezért megoldottam a dolgot, ugyan is nem lett elég formázható a gombás massza a lisztt?l ezért hozzáadtam burgonya pehely port. Ett?l már jól formázhatóvá vált és az íze is isteni lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek