Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes szilvás clafoutis

Gluténmentes szilvás clafoutis
Gluténmentes szilvás clafoutis
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy "pofonegyszerű", de mégis finom francia "pite". Készíthetjük meggyel, barackkal, cseresznyével vagy szilvával is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Megszórjuk fahéjjal, porcukorral, és meglocsoljuk a rummal. Elkeverjük, és 2 órát hagyjuk állni.
  2. A vajat felolvasztjuk, és egy részével vékonyan kikenjük a sütőformánkat.
  3. A tojásokat cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, míg azok el nem olvadnak.
  4. Beleforgatjuk a lisztet, a maradék vajat, és a szilvából kiengedett levet-szirupot.
  5. A kivajazott formába öntjük, beletesszük a szilvákat, és 160 fokon 35-40 percig sütjük. Az itt leírt mennyiség 2 db 26 cm-es piteformában lett megsütve.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 666
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Szilvás clafoutis, Szilvás pite, szilvás lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

244
szilva 1 kg
tojás 5 db
vaj 100 g
rizsliszt 200 g
cukor 100 g
porcukor 50 g
vaníliás cukor 20 g
rum 20 ml
fahéj 1 g