r
Nosalty Logó

Diós meggyes clafoutis gluténmentesen

Tekla
Diós meggyes clafoutis gluténmentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

507
Kalória
8.7g
Fehérje
51.1g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
110.7g
Víz
159.4g
Koleszterin
2.1g
Rost
18.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    442.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 2024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, a piteformát kikenjük margarinnal, megszórjuk az alját egy kis barna rizsliszttel. A diót durvára vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk először a pudingport, majd a lisztet. Ezután hozzáadjuk a tejszínt 2 adagban, majd a tejet is. Egy nagyon híg tésztát kapunk.
  3. A meggyet beleforgatjuk egy kis rizslisztbe, így nem fog lesüllyedni a süti aljára, elrendezzük a piteforma alján, rászórjuk a diót, ráöntjük a tésztát.
  4. Betesszük a 180 fokos sütőbe, 40-45percig (tűpróbáig) sütjük. Ha a közepét picit lágynak érezzük, de körben már jól átsült, akkor hagyjuk bent még negyed órára a kikapcsolt sütőben. Langyosan vagy hidegen fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm

A clafoutis a kedvenc nyári süteményem. Ez volt a második kísérletem, hogy gluténmentesen készítsem el, sajnos elsőre nem sikerült az állaga igazán jóra. Másodjára Timce receptje adta az ötletet, hogy pudingport használjak. A barna rizsliszt sütés közben leül a sütemény aljára, így ad egy kis tartást neki.  Nagyon finom! :)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...