Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos Clafoutis

Barackos Clafoutis
Barackos Clafoutis
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik élelmiszerboltban mindig vannak újságok, amiket az ember elhozhat és tanulmányozhat. Ezt a receptet is egy ilyen újságban találtam. Van egy sós variációja is, amiben a cukrot el kell hagyni és a barack helyett koktélparadicsomot, olívabogyót, és friss fűszereket - mint rozmaring vagy kakukkfű - kell beletenni. Gyors és nagyon finom mindkét variáció.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot megmossuk és közepes méretű cikkekre vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót egy mely keverőtálba tesszük és csomómentesre keverjük. Én egy kis sütőport is szoktam hozza keverni, bár ezt nem írja a recept. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a keveréket.
  3. A barackkal beterítjük a tésztát és mehet is a sütőbe.
  4. 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
  5. Aki édesebben szereti, megszórhatja porcukorral a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 116
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

texybaby

Mióta szakács: 2014.07.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos pite, barackos süti, gyümölcsös tejes pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

617
tojás 4 db
habtejszín 200 ml
crème fraîche 20 dkg
cukor 7.5 dkg
finomliszt 10 dkg
őszibarack 5 közepes db
0.5 kávéskanál