Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős clafoutis - gyümölcsös omlett

Serpenyős clafoutis - gyümölcsös omlett
Serpenyős clafoutis - gyümölcsös omlett
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég elkészítettem a francia, clafoutis nevű süteményt. Nagyon finom lett, csak egy hibája van...sok idő mire megsül. Így kifejlesztettem a gyorsabb, serpenyős változatát. :)
A bal oldali képen szilvát raktam bele. Ahhoz pedig fahéjat és sima vaníliás cukrot. A jobb oldaliba banán került. Ahhoz meg a citromhéj és a bourbon vaníliás cukor illett. Amint jön a cseresznyeszezon, első dolgom lesz azzal is kipróbálni. :)

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. A felvert tojást és a tejet hozzáadjuk. (Ha kell, adunk még hozzá tejet, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.)
  3. A gyümölcsöt apróra vágjuk, és kicsit kiolajozott serpenyőben, kristálycukorral megszórva sütjük néhány percig.
  4. Ráöntjük a tésztát, alacsony fokozaton sütjük, majd megfordítjuk.
  5. Nem kell teljesen szilárdra sütni, úgy finom, ha még egy kicsit lágy.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 215
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sourcherry

Mióta szakács: 2011.09.23.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös palacsinta, vaníliás-fahéjas gyümölcslepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

342
finomliszt 2 dkg
cukor 2 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 dl
sütőpor 1 csipet
vaníliás cukor 0.25 csomag
fahéj 1 csipet
banán 1 közepes db