r
Nosalty Logó

Könnyű cseresznyés clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Könnyű cseresznyés clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 1558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 216 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy kis tálkában elkeverjük a sóval és a sütőporral.
  2. A tojásokat beleütjük egy mély tálba, hozzáadjuk a nádcukrot, és elektromos habverővel habosra verjük.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat és a tejszínt, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és a citromhéjat.
  4. Továbbra is folyamatosan keverve a habverővel, kisebb adagokban hozzáöntjük a lisztes keveréket, és csomómentesre dolgozzuk.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk, belerakjuk a tisztított cseresznyét, és nyakon öntjük a tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, fedjük le a tálat benedvesített, kinyomkodott sütőpapírral.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk, hidegen-melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11782
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Javában dübörög a cseresznyeszezon, a világ egyik legegyszerűbb édessége, a clafoutis pedig cseresznyéből az igazi. Ezért még a sütőt is megéri bekapcsolni, szóval kavarásra fel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!