r
Nosalty Logó

Áfonyazselés crostata

Katica
Áfonyazselés crostata
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

485
Kalória
6.1g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
74.1g
Víz
103.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
21.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 3869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Crostata (Olasz linzer)

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy sima, jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Ha a tésztánk nem állna össze, nyugodtan adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, vagy esetleg egy-két kanál tejet.
  2. Sütőpapíron egy 20×30 cm-es tepsi méretének megfelelő téglalapot nyújtunk a tészta 3/4 részéből úgy, hogy a széleihez is jusson (kb. 2 cm). Beemeljük a tepsibe, villával megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  3. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztát megszórjuk a kekszmorzsával, majd a már közben előkészített áfonyazselét rákenjük, és keresztben, hálósan ráhelyezzük a tésztacsíkokat. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, megkenjük a tésztacsíkok tetejét, visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Teljesen kihűtve, tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyadzsemet 2 dl vízzel, a cukorral felforraljuk, majd a maradék vízzel simára kevert pudingokat és a rumot beletéve, sűrűre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Kiadós és nagyon mutatós sütemény. Többféle változata létezik, akár tepsiben, akár különböző piteformában készítve, bármilyen töltelékkel. Szoktam készíteni sós változatát is, sajtkrémmel vagy spenóttal töltve.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...