r
Nosalty Logó

Áfonyazselés crostata

Katica
Áfonyazselés crostata
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

485
Kalória
6.1g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
74.1g
Víz
103.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
21.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 3869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Crostata (Olasz linzer)

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy sima, jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Ha a tésztánk nem állna össze, nyugodtan adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, vagy esetleg egy-két kanál tejet.
  2. Sütőpapíron egy 20×30 cm-es tepsi méretének megfelelő téglalapot nyújtunk a tészta 3/4 részéből úgy, hogy a széleihez is jusson (kb. 2 cm). Beemeljük a tepsibe, villával megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  3. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztát megszórjuk a kekszmorzsával, majd a már közben előkészített áfonyazselét rákenjük, és keresztben, hálósan ráhelyezzük a tésztacsíkokat. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, megkenjük a tésztacsíkok tetejét, visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Teljesen kihűtve, tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyadzsemet 2 dl vízzel, a cukorral felforraljuk, majd a maradék vízzel simára kevert pudingokat és a rumot beletéve, sűrűre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Kiadós és nagyon mutatós sütemény. Többféle változata létezik, akár tepsiben, akár különböző piteformában készítve, bármilyen töltelékkel. Szoktam készíteni sós változatát is, sajtkrémmel vagy spenóttal töltve.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...