Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyazselés crostata

Áfonyazselés crostata
Áfonyazselés crostata
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós és nagyon mutatós sütemény. Többféle változata létezik, akár tepsiben, akár különböző piteformában készítve, bármilyen töltelékkel. Szoktam készíteni sós változatát is, sajtkrémmel vagy spenóttal töltve.

hozzávalók / 8 adag

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Crostata (Olasz linzer)

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy sima, jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Ha a tésztánk nem állna össze, nyugodtan adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, vagy esetleg egy-két kanál tejet.
  2. Sütőpapíron egy 20×30 cm-es tepsi méretének megfelelő téglalapot nyújtunk a tészta 3/4 részéből úgy, hogy a széleihez is jusson (kb. 2 cm). Beemeljük a tepsibe, villával megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  3. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztát megszórjuk a kekszmorzsával, majd a már közben előkészített áfonyazselét rákenjük, és keresztben, hálósan ráhelyezzük a tésztacsíkokat. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, megkenjük a tésztacsíkok tetejét, visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Teljesen kihűtve, tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyadzsemet 2 dl vízzel, a cukorral felforraljuk, majd a maradék vízzel simára kevert pudingokat és a rumot beletéve, sűrűre főzzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 550
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyás pite, olasz rácsos gyümölcsös édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
kekszmorzsa 2 ek
tojásfehérje 1 db
áfonyadzsem 4 ek
cukor 3 csapott ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 4 dl
rum 2 ek