Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes pizzás kifli

Gluténmentes pizzás kifli
Gluténmentes pizzás kifli
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisztérzékeny kislányomnak is igyekszem finomakat és olyan "igaziakat" sütni. A minap terítékre került a pizzás kifli, gondoltam Őt is meglepem. (Mióta LÉ, nem evett házi pizzás kiflit...) Ez a recept adta az ötletet. Köszönet mumuskának ezúton is érte! Mikor készen lett, lánykám 3-at mindjárt fel is falt. :-)) Megkóstoltam én is, és jó ízű... Szóval vállalkozó kedvűek hajrá!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mivel az én számomra túl fehér lett sülés után, így legközelebb lehet, teszek bele tojást is...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A folyadékban oldjuk fel a cukrot és az élesztőt. Futtatni nem kell.
  2. Keverjük hozzá a többi hozzávalót, ízlés szerint oregánót is, és a robotgép dagasztópálcájával dolgozzuk egynemű tésztává. Bár ilyenkor általában ragadnak a tészták, itt is úgy tűnhet, de enyhén olajos kézzel simán formázzunk gombócokat a tésztából. (Nekem azt hiszem 6 vagy 7 db lett.)
  3. A golyókat lisztezett felületen picit nyújtsuk ki, hogy ovális tésztát kapjunk. Most a hosszabbik oldalnál kezdve csavarjuk fel, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük egy picit őket, míg kicsit megnőnek, majd éles késsel úgy, hogy ne vágjuk a szélekig, vágjuk be mélyen. (Olajos késsel könnyebb.)
  4. Most tegyük be a sütőbe kelni. (Én 30-40 fokon szoktam keleszteni, és a sütő azért ideális, mert állandó a meleg.) Mikor szétnyílnak a vágások mentén a tészták, kenjük meg pizzakrémmel vagy ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, és szórjunk rá reszelt sajtot. (De ízlés szerint rakhatunk rá szalámit, sonkát, kukoricát, stb.)
  5. Most tegyük vissza még kelni. Mikor úgy gondoljuk, hogy szépen megkelt, kapcsoljuk rá a sütőt 180-200 fokra, és süssük addig, amíg kívül már kérges, de még meg tudjuk nyomni őket. Jó étvágyat hozzá! :-)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 321
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ajandek

Mióta szakács: 2010.03.24.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: édes leveles, zsemle, briós, bagel, burek, croissant, kifli, perec, pita, hamburger-buci

egyéb elnevezések

pizzaszószsos kifli, oregánós-paradicsomszószos kifli, glutémentes kifli pizzaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
gluténmentes lisztkeverék 300 g
margarin 10 g
élesztő 20 g
cukor 0.25 teáskanál
1 csipet
tej 125 ml
víz 125 ml
oregánó 0 ízlés szerint
pizzaszósz 2 ek