Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos pudingos gesztenyés szelet

Habos pudingos gesztenyés szelet
Habos pudingos gesztenyés szelet
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán kiadós és nem is drága édesség, amit mostanában kissé elhanyagoltam. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

A díszítéshez

ajánlat

Az én receptemben az áll, hogy bármilyen más bevált kakaós kavart tésztával is használható, de én csak ezt az egyet próbáltam ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra kavarjuk a margarint a cukorral, majd beleütjük a tojást, és a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva több részletben hozzáadjuk, legvégül a kakaót keverjük bele. Sütőpapírral borított tepsibe öntjük.
  2. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a vaníliapudingot a szokásos módon. Ha langyosra hűlt, akkor beletördeljük a gesztenyemasszát, és robotgéppel elkeverjük.
  4. Miután a tészta kihűlt, a tetején eloszlatjuk a gesztenyés krémet.
  5. A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk, a krémre kenjük, és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 841
elküldve: 11
receptkönyvben: 210
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyeszelet, tejszínes süti, pudingos gesztenyés sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-26 13:01

Húúú, tudod teli a has, még vannak süti -csúnya szóval- maradványok, na de ezt most bevállalnám, ezerrel:-O :-O

458
margarin 5 dkg
tojás 1 db
cukor 25 dkg
finomliszt 30 dkg
tej 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
cukor 4 ek
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
csokoládédara 3 dkg