Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes brownie norgi konyhájából

Gluténmentes brownie norgi konyhájából
Gluténmentes brownie norgi konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges életmódra való ráhangolódásnak tökéletes desszert. Aki nem diétázik, az nyugodtan növelje a csoki és áfonya adagot minimum a duplájára. Kitűnően csillapítja a csoki utáni sóvárgást. Nagyon finom, de azért vakteszten megmondható, hogy melyik az "igazi" brownie és melyik az egészségesebb :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szárazbabból készítjük, akkor előző este be kell áztatni, majd puhára főzni az édeskrumplival együtt. A mandulát is könnyen meg lehet pucolni, ha egy estét vízben ázott.
  2. Késes robotgéppel a (barna héjától megszabadított) mandulát krémessé daráljuk. Esetleg kis mogyoró vagy bármilyen magos olajjal hígítani lehet, ha a gép nem elég erős.
  3. A csokoládé és az áfonya kivételével minden mehet a gépbe magas fokozaton, amíg krémes állagú lesz. Sűrű ragacsos massza lesz, tetejét meghintjük a feldarabolt csokival, áfonyával és már mehet is a sütőbe, 20-25 perce 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 199
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

norgi

Mióta szakács: 2015.01.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Egészséges desszert, reform brownie vörösbabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kawio
kawio Fri, 2018-05-18 23:01

Az első alkalommal rögtön dupla adagot csináltam, nem bántam meg. Nagy sikere lett itthon, azt hiszem nem sokára újabb adagot kell készítenem. :)

311
vörösbab 370 g
édesburgonya 100 g
vaj 60 g
tojás 2 db
mandula 50 g
juharszirup 100 ml
barna cukor 30 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
vörösáfonya 30 g
étcsokoládé 80 g
sütőpor 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
mandulaaroma 20 csepp