Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baguette szanten konyhájából

Baguette szanten konyhájából
Baguette szanten konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kedveled az egyszerű és finom recepteket, ez a recept a kedvenced lesz. Babgulyás mellé készítettem el először, de olyan egyszerű és finom, hogy azóta készült már reggelire, és vacsira saláta mellé is.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a meleg vízben és cukorban feloldjuk, hozzákeverjük a sót és a lisztet, majd hólyagos egynemű tésztát gyúrunk.
  2. Ha megkelt a tészta, 3 kisebb baguette-t formázunk, a tetejüket bevagdossuk, és megkenjük vízzel.
  3. Nagyon fontos a sütésnél, hogy sok gőzben süssük! Tegyünk egy hőálló edénybe vizet a sütő legaljára.

 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 945
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

A legegyszerűbb baguette, bagett, gyors bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
élesztő 5 dkg
kenyérliszt BL80 500 g
víz 250 ml
cukor 1 teáskanál
1 tk