Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes áfonyás-kukoricás fánkok

Gluténmentes áfonyás-kukoricás fánkok
Gluténmentes áfonyás-kukoricás fánkok
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tulajdonképpen volt egy doboz áfonyám, a kukoricalisztből való sütés pedig régóta piszkálta a fantáziámat, így született ez a fánkocska.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt légkeverésen.
  2. A tojásokat szétválasztás nélkül habosítsuk fel a csipet sóval és nyírfacukorral. Kanalazzuk bele a görög joghurtot, olajat, és szórjuk bele a citromhéjat, keverjük alaposan össze.
  3. Végül a szódabikarbónát és a kukoricalisztet fokozatosan adjuk hozzá, habverővel jól keverjük el.
  4. Olajozzuk ki a fánksütő formákat, egyformán osszuk szét a tésztát. Mindegyikbe dobjunk 3-4 szem áfonyát, és süssük 8 percig. (A kukoricaliszt miatt nehezebben jön ki a formából, érdemes kihűlés után egy szilikon spatulával rásegíteni.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 731
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

nikikoncz

Mióta szakács: 2015.08.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös fánk, amerikai fánk áfonyával, gluténmentes fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MMAnna
MMAnna Sun, 2019-01-20 20:13

Mit tanácsolsz, ha nincs fánk sütő formám? MMAnna

201
tojás 2 db
1 csipet
xilit 3 ek
görög joghurt 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
szőlőmagolaj 3 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
kukoricaliszt 3 púpozott ek
áfonya 80 g