r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A réteshez

A kenéshez

Összesen 851 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A réteshez

A kenéshez

Összesen 3398 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A réteshez

A kenéshez

Összesen 330 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 851 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6229.8 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    2323 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 3398 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A kenéshez

Elkészítés

A réteshez

  1. A bacont vékony, kb. 1 cm- es csíkokra vágjuk, és olaj nélkül kissé megsütjük.
  2. A kecskesajtot és a túrót tálba tesszük, villával összetörjük.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágottmedvehagymát, bacont, fűszereket, összekeverjük, végül a tojásokat,és ezzel készre keverjük.
  4. Egy benedvesített konyharuhára tesszük az első réteslapot,kissé megkenjük az olvasztott vaj-olívaolaj keverékkel, ráhelyezzük sorban mind az ötlapot, amiknek ugyanígy megkentük a közeit vajas-olajjal.
  5. A sajtos krémet ráhalmozzuk a felénk eső oldalra kb. 8-10 cm-es csíkban, szépen elegyengetjük, és az alatta fekvő konyharuha segítségével feltekerjük.
  6. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük, megkenjük a tetejét-oldalátújból vajas-olajjal,és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18940
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
Vicikó 251 recept

Egy finom, pikáns rétesvacsoránk volt. A zöldfűszert is változtathatjuk, snidling, petrezselyem, bazsalikom, stb., de most a nagy medvehagyma szezonban természetesen ez került bele. Készíthetjük ebédre is, egy jó kis leves után, de vendégváró előételnek is kiváló lehet.

Hozzávalók

A réteshez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek