Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás rétes Laumatyi konyhájából

Pizzás rétes Laumatyi konyhájából
Pizzás rétes Laumatyi konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nem édes dolgot szerettem volna készíteni, és ez jutott eszembe! Mindenkinek nagyon ízlett, hamar elfogyott!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, olajat, az apróra vágott bazsalikomot, majd a vizet és a sütőport összekeverjük.
  2. Kettesével szétválasztjuk a réteslapokat, s megkenjük őket a szósszal. Rászórjuk az apróra felkockázott sajtos párizsit, majd a szalonnát ráhintjük. Kechupot csepegtetünk rá (ne túl sokat), és sajttal meghintjük.
  3. Felcsavarjuk a réteslapokat. Tetejét megkenjük a szósszal, sajttal hintjük.
  4. (A megmaradt szósz ráönthető a rudakra).
  5. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 416
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Laumatyi

Mióta szakács: 2012.08.22.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos párizsis rétes, rétes sajtos párizsival, rétes sajtos párizsival és szalonnával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dafkeee
Dafkeee Wed, 2013-11-13 18:39

Az ötlet szuper, készítettem is egy hasonlót.
Fél adaghoz fogtam, mint általában (3 személyre pont elég), ehhez egy 8 lapos csomag rétest használtam, minden mást feleztem. (Így két tekercs, 2x4 lapos rétes lett.)
Túlságosan szalonnásnak, zsírosnak találtam, így megpirítottam inkább az apróra vágott szalonnát, a zsírt leöntöttem alóla. A szalonna méretcsökkenésével viszont nem volt elég vastag, így maradék párolt zöldséggel egészítettem ki a tölteléket. Tökéletes volt :) (Fél adaghoz 180 g párolt mexikói zöldségkeveréket tettem.)
Annyi észrevételem lenne a dologhoz, hogy a kenegetéshez szánt szósz szerintem nagyon-nagyon sok, fele is pont elég, Nem öntöttem volna rá, mert akkor elázik.
Akárhogyan is alakítgattam, hálásan köszönöm a jó ötletet, hiszen ez a lényeg. :)

1261
réteslap 2 csomag
ketchup 15 csepp
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
bazsalikom 4 levél
sajt 30 dkg
párizsi 30 dkg
füstölt szalonna 20 dkg