r
Nosalty Logó

Gibanica Klaudiától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gibanica Klaudiától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3908 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 651 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7344.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    2171 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 3908 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel fölverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, sót (ízlés szerint, elhagyható, ha sózott túrót használunk), tejet, tejfölt, túrótés a3ek olajat.
  2. Zománcos tepsit kiolajozzuk (a széleit is), belehelyezzük az első réteslapot, vékonyan olajozzuk, és még 4 lapot ily módon rétegezünk, olajozunk. 8 lapot félreteszünk, ami majd a tetejére kerül. A többi lapot egyesével belemártogatjuk a masszába, tenyerünkkel összegöngyöljük (gyűrjük), és a tepsibe helyezzük egymás mellé. A maradék 8 lapot a tetejére simítjuk, a rétegeket olajozzuk.
  3. Előmelegített sütőbe helyezzük (200°C) 10 percre, utána levesszük a hőfokot 150°C-ra, és így még 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 22041
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gibanica a tradicionális szerb nemzeti konyha egyik kedvelt étele, nem más, mint a szerb túrós rétes. Könnyen elkészíthető túrós finomság, fogyasztható reggelire, uzsonnára vagy akár ebédre is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Vajon meg lehet -e ezt csinálni a túró helyett krémes krémmel?

Marika nagyi

Szerintem meglehet csinálni 3 pohár kefir és 2 joghurt keverékével és még legalább 1-2 tojással megtoldva tökéletes túrós hatást érhetünk el. Ez csak az én elképzelésem. Nálunk ezt úgy nevezik, hogy nyújtott pogácsa. Ha esetleg nagyon hígnak találja valaki 1 púpos kanál búzadara nem árt neki. Én ki fogom ezt próbálni remélem beválik az elképzelésem. A túró aludttejb?l, azaz kefirb?l készül, ami meleg hatására összeugrik, és a tojás nem engedi, hogy nagyon merev legyen, olyan lesz t?le mint a krémes. Ezt szoktam alkalmazni a rakott krumplinál is és nagyon finom, persze azt sósan. A tojásokat fel kell habosra verni és úgy jön hozzá a többi anyag. Remélem nem voltam túlságosan kioktató? Ne haragudjatok, de ezt érdemes kipróbálni. Sziasztok!!! Marika mama... ez

Törölt felhasználó

Igen, az is nagyon jó kombináció lehet túró helyett. És ajánlott a palacsintatészta s?r?ségénél picit hígabbra készíteni a masszát.

Marika nagyi

Veszek réteslapot és ki is próbálom, majd megírom milyen lett ... Üdv: Marika mama...

Marti48

Kedves Klaudia, anyosomtol kaptam a gibanyica receptjet, mely nagyon hasonlo az altalad megadotthoz, de oly gyönyörü a feltett Foto, hogy szeretnem pont ugy, ahogy leirtad kiprobalni. Köszönettel: Marti

Rigójános

Biztos finom ez is, de én inkább a szlovén prekmurska gibanica híve vagyok. Az már igaz, hogy az egy kicsivel... bonyolultabb, nem egyszer? a nyolc réteg - mák-túró-dió-alma, és ez még egyszer - tölteléket megoldani úgy, hogy mégis gusztusos rétes kockák kerüljenek a vendégek elé a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek