r
Nosalty Logó

Burek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Burek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1340 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 335 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9005 micro
Összesen 1340 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A képen látható bureknál maradék pulled pork húst használtam, de csirkemellből is gyorsan elkészíthetjük. Ehhez vágjuk apró kockákra a csirkemellet. A hagymát daraboljuk fel, majd kevés olajon kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a csirkemellet, és közepes hőfokon pároljuk meg.
  2. Amikor a csirke már átfőtt, adjuk hozzá a spenótleveleket, és pár perc alatt pároljuk meg.
  3. A réteslapokat válasszuk két részre. Azt a fajtát vettem, amiben 6 lap van, ebből pedig két darab 3-3 lapos tekercset fogunk készíteni.
  4. A vajjal kenjük át a lapokat. Az eredeti verzióban laponként, a kicsit alakbarátabb megoldásban pedig csak a legfelső lapot kenjük meg az olvasztott vajjal.
  5. Ezután helyezzük rá egyvonalban a húsos töltelék felét, és szép óvatosan tekerjük fel. Megkönnyíti a munkát, ha a lapokat egy tiszta konyharuhára helyezzük rá, amivel könnyen fel tudjuk görgetni a tekercset.
  6. Egy körülbelül 24 cm átmérőjű kerek piteformát kivajazunk, választhatunk kicsit kisebbet is. Az egyik tekercset pedig szépen feltekerjük benne, majd a másikkal folytatjuk.
  7. A tojássárgát elkeverjük a tejjel, és lekenjük vele a burek tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, és 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 6262
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burek
Takács Kriszti 88 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek