r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.3 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2784 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 6009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tortalapok készítése:
  2. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, s félretesszük.
  3. A kiolvasztott, puha gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük; az előkészített gesztenyemasszát hozzáadjuk, s jól átdolgozzuk; majd az előzőleg felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  5. Kivajazott, papírral bélelt formákban (tortaforma + kislábos), közepesnél kisebb lángon addig sütjük, míg sikeres a tűpróba.
  6. Krém készítése:
  7. A tortakrémhez a pudingot a cukorral, a tejjel megfőzzük, s félretesszük hűlni.
  8. Kikeverjük igazán habosra a vajat.
  9. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
  10. Amikor kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük az előkészített vajat, gesztenyemasszát, rumaromát, rumot (bár én nem használtam, s így is mennyei!), valamint a vaníliás cukrot.
  11. Díszítés:
  12. Az utolsó csomag gesztenyemasszából gesztenyeszíveket készítünk. A masszából diónál kisebb golyókat "gyurmázunk", majd csepp alakúra formázzuk. A cseppeket tenyerünkkel kipréseljük, a kés pengéjével egyenletesre lapogatjuk, a felső ívét formára vágjuk, s az éleit egyenesebbre javítgatjuk.
  13. A szíveket részlegesen olvasztott csokoládéba mártjuk. (Mi a gőz felett olvasztott tortabevonó csokihoz pici tejet kevertünk, hogy hígabb legyen, s a szíveket szebben lehessen bevonni.)
  14. S a díszítést befejezzük tejszínnel, majd a szívecskékkel mindenki fantáziája szerint.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16219
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 16.

Ajánló

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes
Flikflak 30 recept

Ezt a tortát barátnőmmel együtt készítettük a boszitrió harmadik leányának szülinapjára. Ennyire finom gesztenyés sütit még sosem ettünk korábban. :o)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?