adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
25 dkg gesztenyemassza
-
8 ek porcukor
A krémhez
-
20 dkg vaj
-
50 dkg gesztenyemassza
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 csepp rumaroma
A díszítéshez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 ek tej
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
501
Kalória
7.9g
Fehérje
50.4g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
43.5g
Víz
184.3g
Koleszterin
617.1mg
Élelmi rost
14.6g
Cukor
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
5g porcukor18 kcal
A krémhez
-
17g vaj120 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
33g tej19 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
8g tortabevonó46 kcal
-
2g tej1 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
56g porcukor217 kcal
A krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
20g tej11 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
6009
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
16.9g tojás21 kcal
-
9.6g gesztenyemassza17 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
A krémhez
-
7.7g vaj55 kcal
-
19.2g gesztenyemassza34 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
9.6g gesztenyemassza17 kcal
-
3.8g tortabevonó21 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 341.5 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3503 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1210 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 604.3 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 522.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2827 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 1226 mg
-
Retinol - A vitamin: 2784 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 522 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1979 micro
Összesen
6009
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
229
kcal
Elkészítés
A tésztához
- Tortalapok készítése:
- Tojásfehérjét kemény habbá verjük, s félretesszük.
- A kiolvasztott, puha gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük; az előkészített gesztenyemasszát hozzáadjuk, s jól átdolgozzuk; majd az előzőleg felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- Kivajazott, papírral bélelt formákban (tortaforma + kislábos), közepesnél kisebb lángon addig sütjük, míg sikeres a tűpróba.
- Krém készítése:
- A tortakrémhez a pudingot a cukorral, a tejjel megfőzzük, s félretesszük hűlni.
- Kikeverjük igazán habosra a vajat.
- A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
- Amikor kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük az előkészített vajat, gesztenyemasszát, rumaromát, rumot (bár én nem használtam, s így is mennyei!), valamint a vaníliás cukrot.
- Díszítés:
- Az utolsó csomag gesztenyemasszából gesztenyeszíveket készítünk. A masszából diónál kisebb golyókat "gyurmázunk", majd csepp alakúra formázzuk. A cseppeket tenyerünkkel kipréseljük, a kés pengéjével egyenletesre lapogatjuk, a felső ívét formára vágjuk, s az éleit egyenesebbre javítgatjuk.
- A szíveket részlegesen olvasztott csokoládéba mártjuk. (Mi a gőz felett olvasztott tortabevonó csokihoz pici tejet kevertünk, hogy hígabb legyen, s a szíveket szebben lehessen bevonni.)
- S a díszítést befejezzük tejszínnel, majd a szívecskékkel mindenki fantáziája szerint.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Ezt a tortát barátnőmmel együtt készítettük a boszitrió harmadik leányának szülinapjára. Ennyire finom gesztenyés sütit még sosem ettünk korábban. :o)