r
Nosalty Logó

Gesztenyés-túrós-pudingos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Gesztenyés-túrós-pudingos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4809 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9882.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2174 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2983 mg
  • Nátrium
    2077 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 4809 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és megsütjük (tűpróba!).
  4. Elkészítjük a krémeket! A túrót a cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk, és lassan hozzáadjuk a gesztenyemasszát darabokban. A pudingot megfőzzük. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük az alsó részt a gesztenyés-túrós krémmel, az egészet rákenjük, majd erre rákenjük a puding felét. Kb. 5 percig hagyjuk, hogy egy kicsit szilárduljon a puding, majd rátesszük a piskóta tetejét. Azt megkenjük a puding másik felével, majd a tejszínhabot elosztjuk rajta.
  6. Megszórjuk a tetejét színes cukordarával, és betesszük a hűtőbe, míg jól le nem hűl. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11595
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Isteni krémes sütemény, aki a habos, lágy sütiket szereti, az ki ne hagyja!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!