Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingkocka

Pudingkocka
Pudingkocka
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (65)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pudingkocka felénk nagyon népszerű, cukrászdákban is lehet kapni. Ezért is csodálkoztam, hogy még senki sem töltötte fel ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

A krém fehér részébe lehet egy kevés citromhéjat is keverni, úgy még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor!
  2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
  3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
  4. A  kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig  kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
  5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 x 34 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 101 525
elküldve: 61
receptkönyvben: 1 975
elkészítve: 28/73
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-csokis kocka, kakaós sütemény pudinggal, csokikocka főzött pudingkrémmel

Hozzászólások (65)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

56zsu
56zsu Sat, 2014-05-17 19:21

Kedves Klivi !
Elkészítettem tegnap este a sütit.Nagyon finom és szép lett.A krémet 1 liter tejből készítettem és így lett számomra tökéletes.Lapoknak a tésztát kettő sütőpapír közé teszem és úgy sodrom ki és az alsó papírral teszem a tepsi hátára.Különben a nyújtófára ragad legalább is nekem.Köszönöm a receptet.Üdvözlettel:Zsu

adri72
adri72 Sun, 2013-03-10 14:23

Sziasztok. Még nem nyújtottam tésztát és sajna nem is sikerült. 1 órát próbáltam de feladtam Hogy a legkönnyebb kinyújtani? A tepsit meg kell fordítani és a hátán kell nyújtani? nekem a tészta a háromnegyedére volt csak elég. Ha van rá egyszerű taktika légyszi írjátok meg.

coffmano
coffmano Wed, 2012-11-14 11:25

Üdv mindenkinek!
Hogy a tészta hamarabb puhuljon, én forró tejjel szoktam megkenni,megvárom míg egy kicsit beszívja hogy jól lehessen elkenni rajta a krémet és akkor csak 2-3 óra kell neki!Remélem tudtam egy kicsit segíteni a türelmetlenebb falánkoknak! :D

Myrehann
Myrehann Thu, 2012-11-01 23:24

Szia megszeretném kérdezni, hogy szerinted milyen lesz ha a lapokat kakaósra sütném mert mi nem szeretjük a fehér lapokat. Szerinted mit kellene változtassak a lapokon.
Köszike a választ
Puszi Hermina

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-11-02 11:06

A lisztből vegyél el 3 kanállal, és tegyél bele helyette 2 kanál kakaót. Szerintem így jónak kell lennie. Remélem sikerül!
Üdv.
Livi

szabonehbea
szabonehbea Mon, 2012-10-15 11:05

A hétvégén megsütöttem, tényleg nagyon finom ,és szép is. Az én észrevételem is az mint több hozzászólónak, hogy kevés lett a krém, legközelebb több krémet készítek, de így sem ért meg sok időt :)

lukovicsek
lukovicsek Sun, 2012-07-29 16:53

Kedves klivi!
Nagyon örülök ennek a receptnek. Tegnap meg sütöttem és nagyon jól sikerült. Mindenkinek a kedvence lett. Azt hiszem gyakran fogom ezt a sütit sütni.
További sok sikert!

Lerana
Lerana Fri, 2012-04-27 12:24

Tegnap este én is megsütöttem. Mivel olvastam a hozzászólásokat, eleve több pudingot csináltam hozzá: 1 liter tejhez 3 csomagot. Mikor már majdnem kihűlt, belekevertem géppel a nem sokkal előtte hűtőből kivett margarint.

Jó erős kis krém lett, nem csúszkál össze-vissza, fogja a lapot.
Hagyok neki pihenőt, holnap lesz majd a nagy napja, addigra remélem a tésztalap is átpuhul.
Külön-külön minden része nagyon finom volt, remélem egyben is jó lesz.
Majd jövök beszámolni! :)

atina
atina Sat, 2012-04-21 18:49

A lapok nagyon gyorsan sülnek, úgyhogy nagyon kell figyelni a sütőt. Én is dupla krémmel készítettem, viszont a vajból csak 20 dkg-ot tettem és jó szokásomhoz híven (na meg türelmetlenségem okán) még melegen a pudingba kevertem. Talán ennek köszönhetően bár még nincs máz a tetején, de megpuhult. Köszönöm a receptet, tuti nyerő, ajánlom mindenkinek!!

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-04-21 19:29

Köszi az ajánlást. Legközelebb a szobahőmérsékletű vajat a kihűlt pudinghoz keverd! :)

nori88
Nóri* / nori88 Fri, 2012-03-02 09:37

Ez a süti a Párom kedvence, ezért megcsináltam én is: isteni finom lett, és egyenesen gyönyörű!! :)) Sokat sütök, de eddig kimaradtak az olyan sütik, ahol több lapot kell külön sütni, ezért kicsit féltem tőle, de nagyon jól sikerült! Bár kicsit kevesebb tésztával csináltam, mert csak kisebb tepsim van,és 6 dl krémmel. De nagyon szép lett, még a fb-ra is feltettem, olyan büszke lettem a szépségére :)
Köszönöm a receptet!!

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-03-03 14:09

Büszke is lehetsz, főleg ha még nem sütöttél lapokból álló sütit!:) Nagyon örülök, hogy ízlett! Üdv. Livi

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2012-02-13 00:15

Imádom a mézes sütiket,ezt is elmentettem és szeretném megsütni.Fantasztikusan néz ki!!

pipicsibe
pipicsibe Sat, 2011-12-10 16:38

Most fejeztem be a süteményt, és nem bírtam megállni hogy a sarkából le ne vágjak és megkostoljuk a kisfiammal!
ISTENI lett!
Köszönöm a receptet. (annyit változtattam rajta hogy a krémbe is tettem mézet, nagyon finom!) mégegyszer köszönöm az egész család nevében :))

tunde1975
tunde1975 Sun, 2011-11-20 17:45

Végre megsütöttem. Nagyon finom. Szép lett, pont úgy mint a képen. Köszi a receptet.

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-11-21 20:44

Nagyon szívesen! Végre valakinek ilyen lett, mint a képen... :))

tunde1975
tunde1975 Sun, 2011-11-20 17:42

Szia
Végre megsütöttem. Nagyon és finom lett, pont úgy nézett ki mint a képen.

kathy55
kathy55 / kathy55 Sun, 2011-11-06 16:48

Nagyon finom ez a süti, kipróbáltam! De ahhoz, hogy úgy nézzen ki mint a képen, 6 dl tejet, és 25 dkg margarint kellett használnom, de még így sem lett ugyanolyan magas a krém. Egyszerűen csak tepsi függő lehet, minél kisebb a méret, annál magasabb a krém!

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-11-06 20:23

Nagyon örülök, hogy ízlett. A krémhez az arányokat természetesen lehet emelni, hiszen valóban tepsifüggő... :)

Titkárnőcike
Titkárnőcike Wed, 2011-10-26 08:48

Sajnos nem oldódott meg. Hiába nyomkodom a "receptkönyvembe"-t nem menti el, hanem kiugrik a kezdő lapra. Nem tudnál segíteni, hogy hová fordulhatnék ezzel? Eddig semmi probléma nem volt amíg a régi oldal volt. Most ez az új oldal nekem annyira nem jön be.

Titkárnőcike
Titkárnőcike Tue, 2011-10-25 14:47

Fel szeretném venni a receptkönyvembe, de valamiért nem sikerül. Esetleg tudnál segíteni!

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-10-25 17:50

Szia,
Nem tudom miért nem sikerül, de remélem, azóta már megoldódott. :)

aszfaltvirág
aszfaltvirág Sun, 2011-10-23 22:42

Én felém nem lehet fözni való pudingport kapni, csak olyat ami tejjel összekeverve megsürüsödik 5 - 6 perc alatt. Valakinek van valamilyen ötlete részemre ??

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-10-24 05:58

Szia aszfaltvirág,
Használj nyugodtan lisztet a pudingpor helyett!
Üdv.
Livi

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2011-10-18 21:38

Nekem is sikerült elkészítenem. Finom lett, viszont nekem sem volt ilyen vastag a töltelék. Most vagy nagy lett az alapom és azért, vagy valami turpisság van a képen :) Mert mindent úgy csináltam, ahogy ide vagyon írva :)

Patakiné Borika
Patakiné Borika Sat, 2011-10-22 16:38

én is megcsináltam minden finom lett , a tészta is megpuhult,de most kezdem ujra késziteni,de dupla adag krémet csinálok,mert nekem is vékony lett a krém.De sebaj mert nagy sikere volt a családban. Holnap jön a kisunokám és ő a főkóstoló!! mindenkinek szép napot kivánok Bori.

Patakiné Borika
Patakiné Borika Sat, 2011-10-22 21:12

üdv.mindenkinek.most lettem kész a sütivel,nagyon jól sikerült,de mivel az előző nem lett olyan mint a fotón,ezért most a krémet három csom.pud. és egy l.tejből készitettem.Bizony sokkal jobb lett.A tésztát mindent a leirás szerint csináltam,és jó!!!.Én nagyon megvagyok elégedve most meg igy szuper lett!!! KÖSZÖNÖM ezt a receptet nem ismertem,de már kétszer sütöttem meg.Holnap jön az unoka és vizitel. puszi neked! Bori.

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-10-22 18:20

Örülök, hogy ízlett, és én is további szép napot kívánok!

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-10-19 08:38

Szia moncsicsi83,
Lehet, hogy csal a kép, de hidd el, ezekkel az arányokkal csinálom én is :)
Üdv.
Livi

moncsicsi83
moncsicsi83 Sun, 2011-10-23 10:54

Nem bánom én, a lényeg, hogy finom lett. Páromnak, szüleimnek, tesómnak, anyósnak ízlett, 1 nap alatt elfogyott. Azt mondták, ilyet csinálhatnék sűrűbben is :DDD Szóval köszi a receptet ;) Vékonyan is finom ;)

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-10-23 16:40

Nagyon szívesen, Moncsicsi. Nálunk soha nem okozott gondot a krém vastagsága(vékonysága), ha valaki szereti a sütiket több krémmel, nyugodtan tegyen bele többet, az adagokat arányosan növelve. Lényeg, hogy mindenkinek ízlett! :)

moncsicsi83
moncsicsi83 Sun, 2011-10-23 22:47

Legközelebb egy kicsit több krémmel csinálom, nem esek kétségbe. Mert ugye lesz legközelebb. Főleg a család férfi tagjai követelik máris rajtam :)

kicsipillango
smile :) / kicsipillango Sun, 2011-10-09 12:08

Halihó!
Megcsináltam a sütit, de nekem közel sem így nézett ki. Nekem ebből a krémmennyiségből, ami le van írva, nagyon vékonyka csíkok látszanak szeleteléskor, és a lapok sem puhultak meg annyira, amennyire várható lett volna, mondhatnám, kicsit fujtós volt... Mi lehetett a hibám?
Üdv Szabina

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-10-09 16:21

Nem tudom mi lehetett a gond. Az eredeti recept 5 dkg vajat ír a tésztához, éppen ezért szoktam 10 dkg-val csinálni, hogy a lapok puhábbak legyenek. Még senki sem panaszkodott, hogy nem sikerült. Mekkora tepsit használtál?

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-10-08 11:33

15 dkg vaj kell hozzá, de ha lehúzod a csúszkát, akkor meglátod... :)
Üdv.
Livi

berni8712
berni8712 Tue, 2011-08-16 13:47

Kedves pásztorné73!
Köszönöm szépen a segítséget, így nyugodtabban fogok nekiállni :) Szép napot kívánok mindenkinek!

pásztorné73
pásztorné73 Tue, 2011-08-16 13:08

 Kedves berni8712!!!
Az olvasztott méz annyit jelent, hogy ne legyen kemény!! Üveggel együtt egy kicsit megmikrózod, hogy folyós legyen és mehet asütibe!!!

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-08-16 18:44

Kedves pásztorné73,
Köszi, hogy megválaszoltad helyettem. Szerintem sokfelé ismerik ezt a sütit, csak mindenhol más néven :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-08-16 11:39

Kedves Klivi!
Tiéd lett 2011. augusztus 15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-08-16 18:46

Kedves Nosalty csapata!
Nagyon örülök, hogy ilyen népszerű lett ez a süti.
További jó munkát Nektek!
Üdv.
Livi

berni8712
berni8712 Tue, 2011-08-16 11:13

Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek. Érdeklődni szeretnék a tésztával kapcsolatban. Nagyon tetszik és el szeretném készíteni a süteményt, csak nem tudom mit takar az, hogy "olvasztott méz". Kiveszem a két evőkanálnyi mennyiséget és felmelegítem egy fazékban? De meddig kell melegíteni? Amíg forr? Vagy korábban vegyem le a tűzről? Vagy egyálltalán nem így kell csinálni?
Köszönöm ha valaki válaszol!
Betti

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-08-16 18:42

Szia berni8712,

A mézet kis üvegtálkában vagy csészében szoktam felmelegíteni mikróban. Sok sikert az elkészítéséhez, remélem ízlik majd! :)
Üdv.
Livi

1458
tojás 2 db
méz 2 ek
porcukor 10 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek