r
Nosalty Logó

"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Összesen 11464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    605.5 g
  • Telített zsírsav
    357 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5127 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1334.9 g
  • Cukor
    821 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4974 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 11464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből két evőkanál vízzel és késhegynyi sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha vajjal.
  3. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
  4. A masszához keverjük, majd elkezdjük hozzákeverni a lisztet.
  5. Felét belekeverjük, majd hozzáadjuk a habot.
  6. Óvatosan összeforgatjuk, majd belekeverjük a többi lisztet.
  7. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben a sütőt előmelegítve 4 lapot sütünk.
  8. A tészta elég sűrű, de ne féljünk eligazítani a sütőpapíron. Sütés közben szépen emelkedik.
  9. A lapok gyorsan sülnek, kb. 10 perc, de ez függ a sütőtől.
  10. Amíg a tésztalapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a lisztet, folyamatosan keverve, nehogy csomós legyen.
  11. Amíg hűl a pép, a vajat kikeverjük a porcukorral jó habosra, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
  12. Vaníliás cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
  13. Jó alaposan habosra keverjük, majd a krémet a lapok közé kenjük.
  14. Tetejére felolvasztjuk gőz felett a bevonó csokit, kevés tejet és margarint adjunk hozzá.
  15. A tejszínt a vaníliával alaposan felverjük, majd beleadagoljuk a habfixálót.
  16. A torta oldalát felspricceljük. Szélére habrózsákat nyomunk, melyekre cukorgyöngyöket rakunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25574
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég kettős születésnapot ünnepelt a családunk. Keresztapám és az ő vője, unokahúgom férje egynapon ünnepelték születésnapjukat október 1-jén. Keresztapám a hetvenötödiket, a vője pedig az ötvenedik születésnapját érte meg. .Mindkettő édesszájú, és a kedvenc zserbón kívül még nekik készült ez a gesztenyés torta. Nem tortaformában sütöttem, mert elég népes köszöntő tábor volt jelen az eseményen. Kettőt sem akartam készíteni, ezért készült ez a monumentális nagy torta. Mindenki falatozhatott belőle kedvére.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Címlapról ajánljuk