Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes-pudingos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-kekszes-pudingos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Összesen 1153 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Összesen 6919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Összesen 207 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1153 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9174.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2653 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 6919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet is és annyi tejjel lazítunk a tésztán, hogy szépen bele tudjuk keverni a felvert tojások fehérjét.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
  3. A szokásos módon pudingot készítünk.
  4. Gesztenyés töltelék: A két csomag gesztenyét elmorzsoljuk, hozzáadjuk a lekvárt, a kakaóport, a rumaromát és az összetört kekszet is, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 3 dl tejszínt is. Egy nagyon finom tölteléket fogunk kapni.
  5. Összeállítás: A piskótát kettévágjuk, a puding felével megkenjük a piskótát, majd ráhalmozzuk a gesztenyés tölteléket, végül a maradék pudingot és piskótával lefedjük. Tetejére bármit tehetünk, lehet olvasztott csokoládét vagy tejszínt, én most ebben az esetben csokoládés tejszínnel díszítettem a tetejét :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X41
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5833
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A család egyik kedvence, már többször is elkészítettem, nagyon finom és laktató :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a süti el is mentettem a receptet. Egy kérdésem lenne a tejszínt fel kell verni mielött a krémhez adjuk ?

Törölt felhasználó

Kedves Acekombajn! Örülök, hogy tetszik a sütemény :) A tejszínt nem kell felverni, csak simán hozzá kell önteni a gesztenyés, lekváros, kekszes masszához :)

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.