Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-kekszes-pudingos süti

Gesztenyés-kekszes-pudingos süti
Gesztenyés-kekszes-pudingos süti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvence, már többször is elkészítettem, nagyon finom és laktató :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet is és annyi tejjel lazítunk a tésztán, hogy szépen bele tudjuk keverni a felvert tojások fehérjét.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
  3. A szokásos módon pudingot készítünk.
  4. Gesztenyés töltelék: A két csomag gesztenyét elmorzsoljuk, hozzáadjuk a lekvárt, a kakaóport, a rumaromát és az összetört kekszet is, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 3 dl tejszínt is. Egy nagyon finom tölteléket fogunk kapni.
  5. Összeállítás: A piskótát kettévágjuk, a puding felével megkenjük a piskótát, majd ráhalmozzuk a gesztenyés tölteléket, végül a maradék pudingot és piskótával lefedjük. Tetejére bármit tehetünk, lehet olvasztott csokoládét vagy tejszínt, én most ebben az esetben csokoládés tejszínnel díszítettem a tetejét :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X41 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 634
elküldve: 9
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Netta89

Mióta szakács: 2012.07.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gesztenyés-kekszes csodasüti, kekszes-pudingos süti, gesztenyekrémes sütikocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

acekombajn
acekombajn Fri, 2013-04-12 13:45

Nagyon tetszik a süti el is mentettem a receptet. Egy kérdésem lenne a tejszínt fel kell verni mielött a krémhez adjuk ?

Netta89
Netta89 / Netta89 Fri, 2013-04-12 19:45

Kedves Acekombajn!

Örülök, hogy tetszik a sütemény :) A tejszínt nem kell felverni, csak simán hozzá kell önteni a gesztenyés, lekváros, kekszes masszához :)

1153
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
instant kakaópor 3 ek
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 1 l
cukor 5 ek
gesztenyemassza 500 g
sárgabaracklekvár 4 ek
habtejszín 3 dl
instant kakaópor 3 ek
kekszmorzsa 50 dkg
rumaroma 10 ml