r
Nosalty Logó

Ambrus szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edina
Ambrus szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 7392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.1 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 7392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a mézes lap többi hozzávalóját, és összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd két lapot sütünk belőle.
  2. Ezután elkészítjük a diós piskótát. Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a dióval és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan elkeverjük a piskóta másik részével. Előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejet az instant kávéval felforraljuk.
  5. A pudingport kikeverjük fél dl hideg tejjel, és a felforralt tejhez öntjük, majd megfőzzük.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a cukrot.
  7. Ezek után összeállíthatjuk a süteményt. Alulra az egyik mézes lap kerül, ezt megkenjük mézes tejjel (fél dl tej + 1 ek. méz), majd rákenjük a kávés krém felét.
  8. Ezek után ráhelyezzük a diós piskótát, majd a krém másik felét. Utána rárakjuk a másik mézes lapot, majd azt is megkenjük a mézes tejjel.
  9. A tetejét tejszínhabbal vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12431
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apu névnapjára készült a sütemény.

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...